/ dariknews.archive
Представителката на плевенския клуб „Петромакс” Ивет Горанова, която записа историческо постижение на Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в испанската столица Мадрид, получи днес плакета на кмета на Община Плевен.

Отличието й беше връчено от Георг Спартански в началото на оперативното заседание на ръководството на Общината за извоюваното от нея трето място в надпреварата, в която участваха 1 117 състезатели от 140 държави.
 

ivet i kmet
dariknews.archive


За състезанието и за подготовката на младата плевенчанка подробности разказаха Русалин Русалинов, президент на карате клуб „Петромакс” и вицепрезидент на Българската федерация по карате, и личният треньор на Ивет Горанова, Ангел Ленков. Ивет тренира карате от пети клас, наскоро е навършила 18 години, а миналата 2017-а беше обявена за Спортист на годината на Община Плевен.

Спечелила е множество първи места на състезания у нас и в чужбина като бронзовият й медал от Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в категория кумите до 55 килограма е без аналог в спортната история на страната ни. Самата Ивет определи отминалото състезание като най-трудното в състезателната й кариера.

Блестящо представяне на Ивет Горанова в мероприятия на Световната Карате Федерация

Разказа, че до последно не е било ясно кой е победител. Горанова надви в спора за третото място японката Сара Ямада и с 3:2 съдийски гласа и стана първата носителка на медал в историята на родното карате.

Георг Спартански изрази радостта си от успеха на 18-годишната плевенчанка и го оцени като чест и престиж не само за града ни, но и за цяла България. Той й пожела най-вече да е здрава и да сбъдне мечтата си за първо място, каквото без съмнение я очаква. Това е една от най-трудните ми победи, след труден жребий. Успехът ми е голям, но съм сигурна, че ми предстоят още по-големи успехи, сподели Ивет Горанова.