Инспектори от ИАРА иззеха мрежи и инвентар от бракониери
Инспектори от ИАРА иззеха мрежи и инвентар от бракониери / iara.pleven

Инспектори от отдел "Рибарство и контрол" на ИАРА Плевен са извършили проверки по река Дунав. В района на местността „Китката" са хванати 4 лица, извършващи любителски риболов без билети. Съставени са им актове, а риболовните им уреди са отнети.

Инспекторите са продължили проверката и в канала на остров „Персина", където са заловени двама бракониери, извършващи стопански риболов без разрешителни. На нарушителите са съставени актове, като от тях са иззети 5 бр. риболовни мрежи с обща дължина 100 метра. При речен километър 568, срещу опашката на остров „Милка", инспекторите на ИАРА Плевен са забелязали да тръгва рибарска лодка.

Лодката е настигната от контролните органи и е извършена проверка, при която е открита риболовна мрежа с марка. Поведението на лицето от лодката, озадачило инспекторите и това ги накарало да се върнат на острова. Там са открити добре прикрити акумулаторна батерия, кепче и 5 сомчета в чувал. Уредите са конфискувани, а рибата е върната във водата.

Близо 1800 метра бракониерски мрежи и други незаконни риболовни уреди, включително и такива за електорулов са иззети при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната