Информационно турне „Правата на младите хора в Европа пристига в Плевен
Информационно турне „Правата на младите хора в Европа пристига в Плевен / dariknews.archive

Европейският потребителски център към Комисията за защита на потребителите, организира информационно турне под мотото „Правата на младите хора в Европа", което ще се проведе между 5 и 8 октомври във Видин, Свищов и Плевен.

В него ще се включат и представители на Комисията за защита на потребителите, EURES (Мрежа от европейски служби по заетостта, която се координира от Европейската комисия), Центъра за развитие на човешките ресурси, Европейския иновационен и информационен център и Европейския информационен център EUROPE DIRECT - София.
В Плевен събитието ще се проведе в сряда - 7 октомври като на централния площад „Възраждане" между 16:30 и 19:00 часа ще бъде разположен щанд с информационни материали.

"Идеята е да запознаем хората какви са правата им като потребители в Европейския съюз, как могат да си потърсят работа зад граница и да са сигурни, че няма да ги излъжат в офертите и за какво да внимават, когато пътуват и почиват в чужбина, за да не си развалят настроението. Освен информация и консултации, ще има и забавни игри с награди", уточняват организаторите.