И Детелин Далаклиев участва в Деня на ходенето
И Детелин Далаклиев участва в Деня на ходенето / dariknews.bg

Боксьорът Детелин Далаклиев участва в проявите, посветени на Световния ден на ходенето в Плевен. Той получи плакет от Общината за благодарност за приноса му за развитието на спорта.

Далаклиев е категоричен, че ако един спортист силно желае да стане шампион, липсата на средства не може да го спре да тренира. "Ако имаш мечта от малък, трябва да я преследваш, въпреки трудностите и липсата на база", посъветва той по-младите.
"За пари няма да говорим, защото е ясно, че те на никого не стигат, но поне при нас няма скандали", коментира той за положението в бокса.

След Олимпиадата в Лондон, Детелин Далаклиев почива активно, отдаден на семейството си и възнамерява коро да започне подготовка за Световното първенство по бокс.

Стотици плевенчани от всички възрасти участваха в Световния ден на ходенето в парка "Кайлъка". Проявата бе открита от заместник-кмета Алексей Зелов, който прочете поздравително писмо от министъра на спорта Свилен Нейков.

Стотици плевенчани от всички възрасти участваха в Световния ден на ходенето в парка "Кайлъка", който беше открит от заместник-кмета Алексей Зелов. Маршрутът беше от началото на парк "Кайлъка при "Моста" до хотел "Кайлъка".

Световната Асоциация Спорт за всички TAFISA стартира Световния ден на ходенето през 1991 година. Идеята на асоциацията е да привлече повече желаещи за системни занимания с ходене за здраве.

Ходенето спомага за поддържането на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно - съдови заболявания. Кампанията има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време и не изисква финансови средства.