Хванаха група дървосекачи
Хванаха група дървосекачи / netinfo

Незабавно производство е образувано срещу трима мъже от Гулянци, които са хванати в момент на незаконна сеч. Те се опитали и да попречат на полицаите да изпълнят задълженията си. Първоначално групата е била по-голяма, но част от мъжете са успели да избягат, уточняват от пресцентъра на плевенската полиция.

През нощта на 9 срещу 10 декември полицейски екипи и горски стражари засекли групата да сече безразборно акациевата гора в землището между селата Брест, Дъбован и Гулянци. Мъжете режели поголовно и товарили дърветата на шест леки автомобила. При пристигането на служителите на реда извършителите се качили на колите и потеглили, в започналото преследване те опитали да прегазят двама от полицаите. Водачът на единия автомобил спрял и доброволно се е предал. Други двама подкарали в неизвестна посока. Останалите трима слезли от колите си и започнали да бягат из полето.

Полицаите произвели предупредителни изстрели и успели да заловят дървосекачите. По-късно станало ясно, че срещу единия, на 28 години, има заведени три заявителски материала за кражби и той е осъждан. Съучастниците му, на 27 години, също са криминално проявени.Четвъртиятот дървосекачите доброволно е предал отсечените дървета и автомобила си.

Иззетите четири коли – две Лади, Рено и Фиат, са в поделение на МВР, те ще бъдат конфискувани в полза на държавата.