марихуана
марихуана / Thinkstock/Getty Images
Задържан е 17-годишен за притежание на 149 топчета с марихуана и електронна везна, съобщиха от ОД на МВР-Плевен.

На 10 октомври 2019 година около 12:20 часа в град Кнежа на улица "Марин Боев" е установен 17-годишен местен жител. Непълнолетният изхвърля на пътната настилка част от цигара и станалиолово топче с неправилна форма с размери 2,5 х 2,5 см. Извършен е оглед на местопроизшествието, при който са иззети част от цигара и станиолово топче, съдържащи суха, зелена тревиста маса, наподобяващи по вид на марихуана. По данни на младежа тревистата маса е марихуана за лична употреба.

Съдят мъж от Варна, заловен с килограм и половина марихуана


Извършено е претърсване и изземване в условията на неотложност в жилището на 17-годишния. В коридор на къщата, в дървен шкаф е намерен стъклен буркан съдържащ 147 броя станиолови топчета с неправилна форма с размери 4 х 2,5 см, съдържащи суха, зелена тревиста маса, наподобяващи по вид на марихуана.

Над 6 кг иззеха полицаи от Велико Търново

При извършения полеви наркотест веществото реагира на марихуана. В спално помещение е намерена и иззета електронна везна, без обозначения за марка и модел. В горивната камера на печка за твърдо гориво е намерено и иззето още едно станиолово топче с неправилна форма с размери 2 х 1 см., съдържащо суха тревиста маса. 17-годишният обяснил на полицаите, че марихуаната е за лична употреба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Наркодилър кръстосва Бургас с буркани с марихуана

Предстои назначаване на експертизи на наркотичното вещество. Уведомен е прокурор при РП - Кнежа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 а, ал.3, т.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.