Горан Йонов е новият заместник-министър на вътрешните работи
Горан Йонов е новият заместник-министър на вътрешните работи / netinfo
Заместник-министърът на вътрешните работи Бойко Коцев е назначен за посланик на България в Брюксел. Това съобщи тази вечер министърът на вътрешните работи Румен Петков в Плевен.

Мястото на Бойко Коцев във вътрешното министерство предстои да заеме настоящият ни посланик в Швеция Горан Йонов. Министър Румен Петков обяви кадровата промяна днес в края на пленарното заседание на Министерската конференция на Залцбургския форум, която се провежда в Плевен.

С Указ на президента на Република България досегашният заместник-министър на вътрешните работи Бойко Коцев е назначен за посланик в Брюксел от 1 октомври. Настоящият ни посланик в Швеция Горан Йонов, които ще заеме неговия пост е силно кадрово решение, което ще осигури приемственост и ще запази динамиката на взаимоотношенията ни и сътрудничеството с партньорските служби, заяви министър Петков.

 Вътрешният министър подчерта, че е работил изключително добре с досегашния си заместник. Бойко Коцев постигна много добри резултати и вложи изключителни лични усилия в Министерството на вътрешните работи. Убеден съм, че той ще бъде един силен посланик, заяви още министър Петков.