obs
obs / obs pleven
Общински съвет - Плевен прие промени в състава на пет от комисиите - ПК по „Здравеопазване и социална политика", ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика", ПК по „Бюджет и финансова политика“, ПК по “Култура, вероизповедания и международна дейност” и Комисията за разпределение на средствата за подпомагане решаването на репродуктивни проблеми на граждани на Община Плевен.

Решенията за промени в състава на комисиите бяха гласувани във връзка с прекратените пълномощия на общинския съветник Калин Поповски, поради избора му за народен представител и предсрочното прекратяване на пълномощията с решение на ОИК - Плевен на съветника Методи Петков, както и във връзка с влизането в състава на местния парламент на новообявените общински съветници проф. Начко Тоцев /на сесията през май/ и Шенсес Азизов /на юлската сесия/.

В състава на ПК по „Здравеопазване и социална политика" на мястото на д-р Поповски за член и Председател на комисията Общинският съвет избра проф. Начко Тоцев.

Проф. Тоцев влиза на мястото на д-р Поповски и в останалите две комисии - ПК по „Общинска собственост и инвестиционна политика" и Комисията за разпределение на средствата за подпомагане решаването на репродуктивни проблеми на граждани на Община Плевен.
За ПК по „Бюджет и финансова политика“ - в нея на мястото на Методи Петков влиза съветникът Ристем Халкоглу, който досега беше член на ПК по “Култура, вероизповедания и международна дейност”.

На мястото на Ристем Халкоглу в ПК по “Култура, вероизповедания и международна дейност” влиза положилият клетва като общински съветник Шенсес Азизов.