ГЕРБ Плевен призовава гражданите да подават сигнали за конфликт на интереси
ГЕРБ Плевен призовава гражданите да подават сигнали за конфликт на интереси / netinfo

С декларация, призоваваща гражданите на Община Плевен да подават сигнали, ако разполагат с данни, че лице заемащо публична длъжност нарушава разпоредба на Закона за предотвратяване на конфликт на интереси, излязоха днес от ПП ГЕРБ Плевен.

Повод за това е предложението на партията на последната сесия на Общинския съвет да бъде създадена Постоянна комисия по "Установяване на конфликт на интереси", което беше оставено за разглеждане на следващо заседание на 19 декември. В декларацията се казва още, че «Коалицията на Зеленогорски, съветниците от Атака и БСП демонстрираха единство в желанието си да отложат момента, когато ще лъснат роднинските и имотни зависимости между общинските съветници». Според представителите на ПП ГЕРБ, публична тайна е, че фирми на общински съветници и съпругите им печелят обществени поръчки, а решения на Общинския съвет се вземат в интерес на група съветници.

«Създаването на такава Комисия е само първата крачка към ефективното отстраняване на конфликт на интереси», се посочва още в документа, именно за това е важно гражданите да подават сигнали за такива конфликти, каза Ивелин Николов, областен координатор на ПП ГЕРБ.

Какво гласи декларацията, чуйте от Ивелин Николов в прикачения звуков файл .....