kmet
kmet / dariknews.bg
Голямо напрежение се очаква на сесията на Общинския съвет в края на март във връзка с предлаганите промени при предстоящата оптимизация на училищната мрежа. Това предупреди кметът на Плевен Георг Спартански на оперативната си среща в понеделник.
Причината е закриването на ОУ „Васил Левски” и ОУ „Н.Й.Вапцаров” и преструктурирането на Езиковата гимназия, при което „Малката езикова“ трябва да бъде отделена .
Кметът призова служителите от отдел Образование в община Плевен да имат готовност по време на сесията в четвъртък за разясняване на въпроси, свързани с промените, които се предлагат и основанията за това.
 
“Родителите чуват като слухове какво се готви на малката Езикова. Доколкото  успях, ги успокоих. Но от съветниците зависи дали ще образуваме ново училище, което ще запази в цялост колектива, програмата, децата на Малката езикова и ще бъде създадено ново основно училище, на което  само трябва да изберем името и мястото, на което ще продължи да съществува. Или ще натирят децата с решение за отделяне, за да се спазят изискванията на Закона.
Родителите изразяват огромна тревога – това са  около 540 деца. Има  революционна готовност, която предвещава взривоопасна сесия, ако съветниците решат да натирят децата на което където му видят очите", каза кметът Георг Спартански.