Георг Спартански: Плевен въстана и доказа, че е мотивиран да побеждава
Георг Спартански: Плевен въстана и доказа, че е мотивиран да побеждава / dariknews.archive

"Екипът на новоизбранния кмет на Плевен няма да бъде на победилата коалиция, а ще се състои от почтени професионалисти, предложени от политическите партньори.
Плевен няма да бъде разделян на леви и десни. Общините нямат нужда от партийно оцветяване и от делене на този първосигнален принцип и ако има цветова, те са - бяло, зелено и червено".

Това заяви на първата си пресконференция като кмет на Плевен, Георг Спартански в пресклуба на БТА в Плевен.

Той каза, че е необходимо всички почтени и професионални хора да бъдат обединени, за да работят - всеки от неговата позиция за доброто на града ни и така да се съхрани общината, както и най-важният й капитал - хората.

Новият кмет на Плевен отново подчерта, че масови уволнения в Общината няма да има като ще бъде сменено единствено политическото ръководство, както и лицата от близкия роднинско-клиентелистки кръг на досегашните управници. новият кмет увери, че 99% от нормалните служители и чиновници няма от какво да се притесняват.

Георг Спартански коментира, че въпреки пъстротата на новия Общински съвет, новият кмет ще работи лесно с всички съветници, които спазват основните принципи на прозрачност, почтеност и професионализъм в работата си.

Като пример Спартански посочи, че би работил с Цветан Антов, избран за съветник от АБВ, който е експерт в сферата на спорта, или пък с бизнесмена Христофор Дочев, съветник от ПП „Народен глас" и собственик на предприятие, осигуряващо работа на 1200 работници и служители.

Георг Спартански каза, че очаква от областния управител да създаде организация за полагане на клетва от новоизбраните общински съветници и кметове на населени места, след което да последва и уведомлението за първото заседание на новия Общински съвет.

"Плевен въстана и доказаз, че може, иска и е мотивиран да побеждава", каза той и посочи, че разликата в гласовете на балотажа в град Плевен е 5500 в полза на новоизбрания кмет на града.