Енгин Кючуков е новият зам.-управител на Област Плевен
Енгин Кючуков е новият зам.-управител на Област Плевен / obl.admin.pl

Енгин Кючуков е новият зам.-управител на Плевен. Това стана ясно, когато на 9 юли в Областна администрация - Плевен пристигна заповед на министър председатела Пламен Орешарски за назначаването му за заместник на областния управител Илиян Йончев.

Енгин Кючуков е роден на 26 август 1971 г. Специалист е по икономика в аграрния сектор, завършил е Колеж по икономика и управление към Стопанска академия „Д.А.Ценов"- Свищов. Средното му образование е от Гимназията за химически технологии - Плевен.

През 1991 г започва работа в „Плама", бил е председател на КТ"Подкрепа" в един от цеховете на рафинерията, член на синдикалния съвет, а по-късно и член на изпълнителния съвет на синдиката в рафинерията.

От 2002 до 2009 г е работил в „Агропласмент и търговия" в Плевен, първо като зам.председател на съвета на директорите, а от 2005 г. като изпълнителен директор на дружеството.

Политическата му кариера започва в младежките структури на ДПС, бил е председател на младежката организация на партията в Плевен. От 2009 г е председател на Областния съвет на ДПС - Плевен.