dunav
dunav / dariknews.archive

Финалната работна среща на експерти от четири общини – Русе, Силистра, Тутракан и Свищов, които влизат в територията на дунавската перла Регион Русе – ще се проведе в Плевен на 30 май 2019 г. от 10:00 ч. в Професионална гимназия по електроника и химични технологии „Проф. Асен Златаров”.

По време на срещата ще бъдат обсъдени  резултатите от създаването на дунавската перла като дестинация, прилагаща концепцията за устойчивата мобилност в туризма чрез насърчаване на придвижването с публичен транспорт, велосипеди или пеша. Обект на дискусии ще бъдат перспективите за развитие и новите  партньорства, които осигурява включването в мрежата „Дунавски перли“, учредена от 15-те партньори от 9 дунавски страни, участници в проект „Трансданюб перли“.

Мрежата на дунавските перли вече започна активни промоционални действия чрез издания, презентации на форуми и кампании в социалните мрежи, за да осигури по-голяма публичност на дестинациите и да привлече интереса на посетителите и туристическите агенции.

Международният проект „Трансданюб.Перли“ се финансира от Програмата за транс-национално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020. Работната среща в Плевен се организира и провежда от българския партньор по проекта Клуб „Устойчиво развитие на гражданското общество“, презентациите ще бъдат изнесени от председателя на организацията Лучия Илиева.