Две нови попълнения има в Областна администрация
Две нови попълнения има в Областна администрация / Снимка: пресцентър на Областна администрация Плевен

Двама младежи с висше образование, но без стаж в своите специалности, ще работят в следващите 9 месеца в Областна администрация Плевен, съобщават от пресцентъра. Инициативата е по Програма "Старт на кариерата" - 2010 год.

Мария Кирова е юрист, тя е назначена на длъжност младши експерт в Дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността". Завършила с ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий", специалност право. В Дирекция "Регионално развитие и държавна собственост", на длъжност младши експерт, е назначен Антон Симеонов, магистър инженер. Той е със специалност електроника от Русенския университет "Ангел Кънчев". Двамата млади  специалисти са се дипломирали с отличен успех и са амбицирани да се докажат с работата си.

Чрез програма "Старт на кариерата" социалното министерство и Агенцията по заетостта ще дадат възможност на младите хора да си намерят работа. Те ще получават всеки месец трудово възнаграждение, осигурено по програма „Старт на кариерата" на Министерството на труда и социалната политика, а социалните и здравните им осигуровки ще бъдат за сметка на работодателя.