Двама от Плевенско участваха в скандал с прострелян при опит за крадене на булка
Двама от Плевенско участваха в скандал с прострелян при опит за крадене на булка / dariknews.archive

Двама мъже от плевенски села са участвали в свада при отвличане на булка в Старозагорско. Младеж на 25 години е настанен в Университетска болница в Стара Загора, след като е бил прострелян в корема при опит да открадне булка от радневското село Коларово. Сигнал за инцидента е подаден малко след 19:00 часа този петък в Районното управление на полицията в Раднево -област Стара Загора.

Полицаите установили, че между 18:30 и 19:00 часа, е възникнал конфликт, прераснал в сбиване между трима роми от старозагорското село Калояновец на възраст 25, 24 и 27 години и други трима мъже на възраст 50, 37 и 28 години от селата Оряховица и Биволаре, община Долна Митрополия - област Плевен, и град Твърдица.

Първите трима роми дошли да вземат млада жена, работеща във ферма при местен арендатор в Коларово. Момичето обаче не искало и близките й потърсили помощ от 57-годишния собственик на фермата. За да спре кавгата мъжът произвел изстрели с пистолет, при което огнестрелна рана в областта на корема е получил 25 годишния младеж от село Калояновец.

Пострадалият е транспортиран в болницата в Стара Загора, където е установено, че има перфорация на тънко черво. Извършена му е спешна операция и към момента е без опасност за живота. При сбиването е пострадал и 27 годишен мъж от село Калояновец, който е получил контузия на главата и също е настанен за лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Кирковия" в Стара Загора, без опасност за живота.

Полицията е иззела нож и брадва, а собственикът на фермата е предал доброволно законно притежаван пистолет "Джерико".

По случая е образувано досъдебно производство за опит за убийство, стрелецът е задържан за срок от 24 часа, информират от полицията.