pista
pista / dariknews.archive
Мото пистата край Долна Митрополия ще посрещне третия  кръг от Българския шампионат за издръжливост с автомобили на писта на 25 и 26 юни.
Шампионатът ще се проведе в две групи - "Туристически" (стандартни леки коли с минимални модификации)  и "Състезателни" (такива със задължителна предпазна клетка и силно модифициран екстериор и интериор, ограничаващ движението им по пътната мрежа) автомобили, като всяка от групите се дели на клас до 1600 куб см, до 2000 куб см и над 2000 куб см. 

През този сезон има промени в организацията и правилника - една от по-сериозните такива, е въвеждането на клас до 1600 куб см и в двете групи – Туристически и Състезателни. Това ще даде  възможност на много любители и ентусиасти да се включат и да усетят тръпката от състезанията.
Останалите сериозни промени през този сезон са свързани със самите състезания в рамките на уикендите. Отпада окончателно дисциплината „Ендуранс Пол“, която няма да се провежда вече като отделно състезание с отделно награждаване, а ще изпълнява  функцията на квалификация за подреждане на стартовия ред.
  
В едночасовия „Ендуранс Спринт" вече ще се провеждат по 2 състезания - по едно в събота и в неделя.
Другата промяна е в класическият 3-часов „Ендуранс“, който е с намалена продължителност и вече ще бъде 2 часа.