До края на март ще се подават декларациите за корпоративни данъци
До края на март ще се подават декларациите за корпоративни данъци / netinfo

Годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци може да се подава до 31 март 2008 г.в териториалната дирекция на НАП по регистрация на юридическото лице, информират от пресслужбата на Плевенската дирекция.

Заедно с декларацията трябва да бъде подаден и годишният финансов отчет, включително приложенията към него. От регистрираните юридически лица в Плевенската дирекция, които към 31 декември 2006 година са 7961 броя са приети и обработени миналата година 3207 декларации. Декларациите за облагане с корпоративни данъци може да се подават и чрез Интернет, подписани с електронен подпис. Данъчно задължените лица, които подадат годишната данъчна декларация и годишния финансов отчет до 31 март на следващата година по електронен път и внесат корпоративния данък в същия срок, може да ползва отстъпка. Тя е в размер 1 на сто от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1 000 лв.

Годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци се състои от основна част и приложения, като в НАП се подават само онези приложения, които са попълнени. Търговските дружества попълват и подават данъчната декларация, независимо от това дали през съответната данъчна година са извършвали стопанска дейност. В случай, че не са извършвали дейност и не дължат данъци, тези лица следва да подадат само това приложение.

При попълването на корпоративната декларация за2007 г. ще се използва Националната класификация на икономическите дейности 2003, съобразно която ще бъде попълнена в декларацията основната дейност на съответното юридическо лице.