Демонтираха игрището за плажен волейбол - пясъкът отива за детски площадки
Демонтираха игрището за плажен волейбол - пясъкът отива за детски площадки / dariknews

Във връзка с питане на граждани относно съдбата на игрището за плажен волейбол в парк "Кайлъка", от Областна администрация-Плевен изпратиха информация до медиите, свързана с демонтажа на игрището за плажен волейбил в парка.

Областна администрация даде съгласието си да се оформи игрище за плажен волейбол по повод празника на град Плевен. Още при предварителните разговори областният управител поиска от организаторите да оставят съоръжението възможно най-дълго, за да се ползва от плевенчани, за което бе получено и съгласието на наемателите на съседните заведения.

Решението за демонтирането на игрището е на самите организатори. Пясъкът за него е осигурен от спонсори, които имат намерение част от него да предоставят за пясъчни площадки в детски заведения.

Относно паркирането на автомобили на територията на парк „Кайлъка", от Областна администрация припомнят, че забраната е в сила. Монтирани са преградни съоръжения, а на входа на парка има и дежурни служители, които следят за временното влизане само на автомобили, чиито собственици притежават пропуск за зареждане на обекти.
Нарушителите подлежат на санкции. Приканват се гражданите да ползват безплатния паркинг срещу езерото.