Да кажем “да” на сутрешното къпане преди работа! Нека не смърдим задружно!
Да кажем “да” на сутрешното къпане преди работа! Нека не смърдим задружно! / sxc.hu
Да кажем “да” на сутрешното къпане преди работа! Нека не смърдим задружно!
30855
Да кажем “да” на сутрешното къпане преди работа! Нека не смърдим задружно!
  • Да кажем “да” на сутрешното къпане преди работа! Нека не смърдим задружно!

Лятото е сезонът, който отключва хорските желания и пориви за най-прекрасни, луди и забавни изживявания. Въпреки жегите и въпреки понякога ужасяващия пек, през този сезон човек винаги се чувства изпълнен с повече ентусиазъм. Има обаче едно нещо, което е в състояние да помрачи дори най-прекрасния момент от вашето лято и то се нарича телесна миризма.

Потта извира отвсякъде. Дори на открито, миризмата й се стеле метри след първоизточника, а ако сте в затворено помещение, положението е направо непоносимо. И така стигаме до големия проблем на всяко едно лято - миризливците! Какво да правим с тях? Иска ни се да ги унищожим от лицето на земята, да ги заровим дълбоко в пръстта, да ги удавим в Мъртво море - пък дано то успее да заличи гнусната им воня. Можем да си мечтаем дълго по темата, но факт е, че решението е простичко.

Да кажем "да" на сутрешното къпане преди работа! Нека не смърдим задружно!

Темата е толкова актуална, че е намерила хиляди привърженици в социалната мрежа Фейсбук. Болшинството от тях са на мнение, че личната хигиена трябва да влезе като част от правилника за вътрешния ред на работното място. Няма по-голям кошмар от смръдливец на съседното бюро, който на всичко отгоре го мързи да излезе на разходка, та да проветриш, споделят потърпевши.

Стремиш се да дишаш по-нарядко и съответно си в перманентно състояние на кислороден глад на мозъка, което те прави тотално неадекватен. Очите ти сълзят непрекъснато от силно налютващата миризма, което пък води до грешки в писането и четенето на важни документи. Решиш ли да помогнеш с леко намекване за баня, чуваш безумното: "да знеш как се настива след баня сутрин"...

Според други, по-големият проблем са обществените места и особено градския транспорт, в който концентрацията на телесни аромати е ултра силна. Чесън, алкохолни изпарения, смърдящи на манджа дрехи, фасове, мазни коси, вчерашни чорапи под плетен сандал.

Особено тежко става положението, ако попаднеш под нечия небръсната мишница, некъпана, но пък обилно гарнирана с парфюм. Е, как е възможно в 7 сутринта някой току-що станал от сън човек да смърди така безумно, би се запитал всеки нормален индивид. Водата скъпа, сапунът лесно се изтърква, а неделята далееееече, далече. Къпят се само тези, дето ги мързи да се почешат, е отсякъл мъдро народът. Още по-симпатична е сентенцията, която твърди, че не е важно как ще се измиеш, а как ще се изтриеш.

Вярвате или не, все още има хора, които в 21 век смятат вземането на душ за досадно неделно задължение. А посрещнат ли ви понеделнишки с "Честита баня", бягайте далече - срещу вас седи миризливец!

Мечката се мие, чисти

в потоците сребристи.

Има ли за тебе пречка,

да постъпваш като мечка ...