Д-р Венцислав Грозев е новият шеф на Българския лекарски съюз
Д-р Венцислав Грозев е новият шеф на Българския лекарски съюз / dariknews.archive

Досегашният председател на лекарската колегия в Плевен д-р Венцислав Грозев, оглави Българския лекарски съюз. Той бе избран от делегатите на 63-ият отчетно-изборен събор на съсловната организация, който се провежда в Равда. След провеждане на балотаж между д-р Венцислав Грозев и д-р Юлиан Йорданов, при гласували 359 делегати на събора, д-р Грозев получи 180 гласа срещу 173 - за Йорданов.

Венцислав Грозев премери сили с четирима кандидати. Сред тях бяха двамата заместник-председатели на съсловието д-р Юлиан Йорданов и д-р Кирил Еленски.

В борбата за председателското място се включи и д-р Петър Панчев от отделението по Онкоурология в Александровската болница. Д-р Георги Тодоров от лекарската колегия в Русе пък съобщи, че сам е издигнал кандидатурата си за поста.

Изборът на нов ръководител на съсловието се наложи, тъй като вторият мандат на д-р Цветан Райчинов като председател на Лекарския съюз изтече. Според устава на организацията Райчинов няма право на трети мандат и новият председател трябваше да бъде избран до средата на месец май.

Д-р Венцислав Грозев е бившият председател на Плевенската колегия на БЛС. Роден е през 1958 г. Завършил е МУ-Плевен през 1983 г., а през 1991-а взема специалност по обща хирургия. По-късно придобива още няколко специалности - по изгаряния и пластично-възстановителна хирургия, лапароскопска хирургия и спешна хирургия при масов травматизъм. В момента работи като хирург в Клиниката по хирургия и колопатология на УМБАЛ „Г. Странски".