vmro
vmro / dariknews.archive
В пресклуба на БТА в Плевен военният министър и председател на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че народният представител Калин Поповски е номиниран за кмет на Плевен. Решението е взето на заседание на общинската организация на партията. Ще участваме с кандидат за кмет, листа за общински съветници - 41 души, гражданска квота 13-14 човека. Не само няма да спираме, но и ще поощрим мажоритарната - преференциална кампания, защото всеки един кандидат трябва да знае, че е избираем, за да се съревновават честно. От тук нататък самият избирател ще подреди листата", каза Каракачанов. 
„Идеята на партията ни е за добро представяне с възможност за влизане на балотажа. Надявам се да сме от добре представилите се политически сили. В гражданската квота ще има лекари, архитекти, учители и хора от бизнеса. Ние сме трета политическа сила и е нормално да имаме кандидат за кмет в Плевен", каза кандидатът за кмет д-р Калин Поповски.

kalin
dariknews.archive
 

Калин Поповски е бил два мандата общински съветник преди да стане депутат в 44-то Народно събрание. Председател е на ВМРО-Плевен от доста години и е нормално да бъде кандидат за кмет, смята той.
"Плевен има много проблеми от социално-икономическо естество. Ние сме един от шампионите по обезлюдяване. Това е така, защото в годините на демокрацията не направихмe нормална конверсия на икономиката като затворихме десетки заводи. Така избягаха хората. Проблемите на Плевен са и от гледна точка на чистота и кучетата. Загуби се комуникацията между плевенските кметове и Правителството и така всичко стои на едно място“, каза Калин Поповски.
Военият министър Красимир Каракачанов участваше в срещата с медиите по повод провеждането на кампанията "Бъди войник" в Плевен.