Читалище Съгласие е домакин на детска изложба, свързана с пчеларството
Читалище Съгласие е домакин на детска изложба, свързана с пчеларството / archive.dariknews

За първи от учредяването на Международния детски конкурс за рисунка и пластика, който е част от програмата на Международното пчеларско изложение - Плевен, изложбата с произведения на децата - участници ще напусне залите на изложението.
Като съорганизатор на 12-то издание на конкурса и по повод 145 годишния си юбилей, читалище "Съгласие 1869" ще бъде и домакин на детската експозиция, която ще бъде разположена в централното фоайе на читалището.

Откриването на изложбата и церемонията по обявяването на наградите ще се състои на 7 февруари - петък от 17:00 часа.

Жури под председателството на художника Иван Велчев и представители на организаторите на събитието - Областен пчеларски съюз, читалището и Партнерс Експо, определи отличията сред повече от 350 рисунки на деца в три възрастови групи: 3-5 г, 6-12 г и до 16 години. Освен това бяха журирани и над 80 пластики и произведения на приложното изкуство.

В конкурса участват млади художници от детски заведения, училища, читалища, арт-школи и центрове по изкуствата от 15 града от цялата страна. Изключително силно е присъствието на децата от Плевен, както и на традиционно представящите се школи от Сърбия и Македония. Много са и индивидуалните участници.

По време на церемонията по откриването на изложбата ще бъдат връчени и специални награди от името на Областния пчеларски съюз, читалище "Съгласие", награда на изложителите, както и две грамоти за колективно участие.