Българска нова демокрация регистрира кандидатурата на Зеленогорски
Българска нова демокрация регистрира кандидатурата на Зеленогорски / Вероника Христова

Партия Българска нова демокрация регистрира в ОИК Плевен кандидатурата на Найден Зеленогорски за кмет. Внесени бяха и кандидатурите за общински съветници в община Плевен, както и за кметове на малки населени места. Листата, която е от 39 човека, се води от самия Зеленогорски. Веднага след него са имената на настоящия председател на ОбС Георг Спартански и на местния лидер на Българска нова демокрация проф. Константин Мутафчиев. В нея, освен хора от мандатоносителя, има представители на всичките партии от коалицията "Заедно за община Плевен", чиято регистрация беше отхвърлена.

Българска нова демокрация регистрира кандидатурата на Зеленогорски
netinfo

"Ние отиваме на избори с целта да спечелим на първи тур и да имаме мнозинство в ОбС, което означава самостоятелно да имаме 21 общински съветника", коментира веднага след регистрацията Зеленогорски. Той поясни, че листата е балансирана и в нея има както хора с опит, така и млади хора. Найден Зеленогорски още веднъж подчерта недоволството си от допускането на регистрацията на коалиция  с името "За Зеленогорски", която в действителност е "против Зеленогорски".

Партия Българска нова демокрация регистрира и кандидатури за кметове в 10 малки населени места от общината - Славяново, Дисевица, Брестовец, Търнене, Мечка, Ясен, Опанец, Беглеж, Бръшляница, Пелишат.