БСП подписа политическо споразумение с коалиционните си партньори
БСП подписа политическо споразумение с коалиционните си партньори / netinfo

Политическо споразумение за единно участие в местните избори подписаха днес БСП- Плевен и партньорите й от Движение за социален хуманизъм, Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, Комунистическа партия на България, Съюз на партиотичните сили ”Защита”, Български антифашистки съюз и политическа партия Рома. Споразумението се основава на мемурандум между левите и лявоцентристки политически сили и движения, подписан на централно ниво.

С него местните лидери на седемте организации се обединиха зад общия кандидат за кмет Васил Антонов и обща листа за общински съветници. БСП води разговори с още няколко партии и граждански сдружения, които се очаква да се присъединят към широката коалиция в процеса на изборите, каза Васил Антонов.

Той допълни, че от партньорство в коалицията ще се върви към партньорство в управлението на града и идеята е да се запази идентичността на партиите в общинския съвет, но също така и да се търси широка коалиция. Кампанията на коалицията предстои да бъде открита на 28 септември.