Благотворително Дрифт шоу идва в Плевен тази неделя
Благотворително Дрифт шоу идва в Плевен тази неделя / dariknews.bg

На 15 юли - неделя, членовете на "БМВ Тийм Плевен" организират "Благотворителен Дрифт дей" под надслов "Да помогнем на Влади".

"Влади е наш приятел, който попадна в пътен инцидент преди 3 месеца. От тогава до сега Влади е в будна кома и за да се подобри състоянието му се нуждае от известна сума пари, която ние - приятелите на Влади сме решили да съберем, чрез организирането на това мероприятие".

В мероприятието ще се включат едни от най-известните дрифтъри в България, като един от акцентите в шоуто ще бъде самият европейски шампион по дрифт за 2010 година, Тодор Дунев, който се състезава с автомобил Нисан Силвия - изцяло подготвен за дрифт и с приблизително 600 к.с. на борда.

Освен него, участието си потвърди и Красимир Стефанов - шампион на България за 2011 година. Още над 20 дрифтъра от всички точки на България са заявили, че дойдат да покажат своите умения в дрифт - шоуто. "Ние сме изключително радостни от това, понеже тези момчета ще потрошат стотици левове за да дойдат и да радват публиката на Плевен с единствената цел, да помогнат на нашата кауза", казват от "БМВ Тийм Плевен".

В каузата се включи и Община Плевен, която съдейства на клуба, мероприятието да стане факт. Кметът на Плевен, проф. д-р Димитър Стойков, също ще подпомогне каузата, като внесе собствени средства в касата за благотворителност като частно лице.

"Имаме уверението на ПП ГЕРБ - Плевен, че също ще внесат известна сума пари, също така да забравяме и изпълнителния директор на УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен д-р Наташа Манева, благодарение на която безвъзмездно ще ни бъдат осигурени линейка и медицински екип", казват още от "БМВ Тийм Плевен".

Членовете на клуба благодарят и на собственика на картинг пистата Росен Костов, който е разрешил мероприятието да се проведе, без да се заплаща наем.

"Радваме се че всички институции, организации и частни лица към които се обръщаме са насреща и са готови да ни предложат безвъзмездната си помощ. От тук нататък единствено можем да се надяваме, средствата които ще подсигурим да помогнат на Влади да се възстанови и рехабилитира по-бързо", казват още от клуба.

Мероприятието ще е дрифт шоу, на което дрифтърите ще дойдат и ще показват своите умения.. По време на шоуто, всеки желаещ от публиката ще може да се качи при любимия си дрифт пилот и да усети тръпката от дрифта, разбира се за това ще се заплаща, а сумата ще бъде вкарана в благотворителната каса.

Мероприятието ще се състои на 15 юли - неделя. Стартът ще бъде даден в 11:00 часа и ще продължи до 18:00 часа.