БЧК призова за спешни дарения в помощ на Мизия
БЧК призова за спешни дарения в помощ на Мизия / dariknews.archive

БЧК призовава за спешни дарения в помощ на пострадалото население в град Мизия след потопа, съобщават от организацията.

За да продължи работата по почистване на наводнените къщи, БЧК търси спешно от фирми гумени ботуши, санитарни маски, лопати, работни ръкавици, здрави чували за боклук.

След отводняването на потопените къщи в Мизия вече има нужда и от човешка ръка, и помощ от доброволци, които трябва да отидат с лопати, кофи и колички, за да изчистят тинята, в която са потънали домовете на местните хора. В момента най-голямата опасност в пострадалия град е да не тръгнат епидемия и зарази, затова е напълно забранено водата да се пие и да се използва за миене или пране.

Повече от 100 постройки са били съборени от стихията в Мизия. Потърпевшите, останали без покрив над главата, са настанени в местната детска градина. Другите, които имат сили, са при наводнените си къщи.

Червеният кръст отвори дарителска линия на номер 1466, на която всеки може да изпрати СМС на стойност един лев за пострадалите в наводнените райони.

Дарения се събират и на специална банкова сметка:УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АДIBAN: BG64UNCR76301078660913BIC: UNCRBGSF1000 София, ул."Калоян" № 3(За пострадалите от наводненията в страната).

За дарения от чужбина:UniCredit Bulbank ADIBAN: BG64UNCR76301078660913BIC: UNCRBGSF(for the flood victims in the country