Собственик на кравеферма от Долни Дъбник е задържан за трудово и сексуално експлоатиране на работниците си, чрез заплахи и насилие. Това съобщават от полицията.

Полицейските служители установили, че работниците - две жени на 31 години и мъж на 33 години работят без трудови договори.

На 57-годишния фермер е съставен акт за нарушението. Проверката показала, че тримата работници работят и живеят в бедност и социална изолация и са обект на сексуална експлоатация.

Акция срещу трафик на хора за сексуална експлоатация, арести и обвинения


Те са настанени в кризисен център за пострадали от насилие.

На 5 април служители от РУ Долни Дъбник и специализирани тактически действия при ОДМВР – Плевен са извършили претърсване в дома на мъжа.

Намерени и конфискувани са документи, 33500 лева и 300 литра спиртна течност, с мирис на ракия.

За наличието на акцизни стоки е уведомена агенция „Митници“. 57-годишният първоначално е задържан за срок до 24 часа.

Той е обвинен за четири престъпления - за противозаконно присвояване на парична сума в размер на 11 914, 85 лв. - социалната пенсия на една от потърпевшите;  престъпление за сексуално насилие, чрез използване на сила и заплаха с човек от същия пол; и още две престъпления - опит за сексуално насилие над две жени със сила и заплаха.

На 6 април 2023 година с решение на Плевенски районен съд му е наложен постоянен арест. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на наблюдаващия прокурор.