/ iStock
Осем души са с повдигнати обвинения след специализирана операция срещу трафика на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха на своя уеб сайт от МВР.

Действията са реализирани съвместно от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП), Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП), под наблюдението на Районна прокуратура – Плевен.

Специализираната полицейска операция е проведена миналата седмица. В хода на действията, осъществени на територията на столицата и областите Плевен, Ловеч и София, за срок до 24 часа са задържани 10 души.

При извършените претърсвания на обитавани от тях жилища са иззети вещи и документи, имащи отношение към предмета на престъпление, пластики на карти, лични документи на други лица, пари, златни накити и моторни превозни средства.

На осем от задържаните са повдигнати обвинения за извършени престъпления, свързани с трафик на хора. С постановление на наблюдаващия прокурор задържането им е удължено до 72 часа. Внесени са искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Според събраните данни извършителите са използвали насилие и заплахи спрямо жертвите, като на някои от тях са нанесени телесни повреди.

Работата по случая продължава.
МВР, БТА