Арестуваха двама с наркотици и оръжие
Арестуваха двама с наркотици и оръжие / netinfo

Двама плевенчани са задържани след полицейска проверка, при която са намерени наркотици и оръжие, информират от полицията. Проверката е извършена вчера около 16.00 часа на улица в квартал «Дружба». В компанията били 29-годишен, 27-годишен, 19-годишен и момиче на 17 години.

При претърсване на лек автомобил «Рено», паркиран наблизо, са намерени и иззети 5 самозалепващи се найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса, която при направения полеви нарко-тест е реагирала като канабис. Открити са и 2 топчета с неправилна форма с бяло прахообразно вещество, газов пистолет "Волтра-професионал", модел 92, кал.9/19 с четири газови патрона и 3 патрона със съчми. Пистолетът е без предпазна муфа и е иззет за експертиза.

Колата била управлявана от 29-годишния мъж. Полицейска проверка установила, че той има осем присъди за престъпления, свързани с наркотици, кражби и хулиганства. Задържан е за 24 часа. 19-годишният младеж от групата също е задържан. От другите двама са снети обяснения и са освободени.

За случая е уведомена прокуратурата.