Алексей Зелов: Невинен съм. Вярвам, че съдът ще стигне до обективната истина
Алексей Зелов: Невинен съм. Вярвам, че съдът ще стигне до обективната истина / archive.dariknews

„Категорично не се чувствам виновен и към днешна дата все още не ми е ясно в какво точно ме обвиняват. Очаквам фиаското, което претърпя първия обвинителен акт, да се случи и с втория, защото няма кой знае какви съществени разлики между двата, Вярвам, че обективната истина ще възтържествува и съда ще стигне до нея."

Това заяви преди да влезе в съдебна зала бившият зам.-кмет на Плевен Алексей Зелов. На 3 декември 2014 г., съдебен състав при Окръжен съд - Плевен даде ход на делото срещу него и започна с разпити на свидетели.

Заради приложните като доказателства по казуса СРС-та, делото срещу Зелов по обвинение в подкуп ще се гледа при закрити врати в два поредни дни - 3 и 4 декември.

В началото на септември тази година Окръжният съд измени мярката за неотклонение, наложена спрямо Алексей Зелов, от „задържане под стража" в „подписка".
Той беше задържан в сградата на Община Плевен на 22 април 2014 г. при специализирана операция на ДАНС. Веднага след това му бе наложена и най-тежката мярка - "задържане под стража". По-късно Софийската градска прокуратура/СГП/ внесе в Окръжния съд в Плевен и обвинителен акт, а Алексей Зелов беше привлечен като обвиняем.

Обвинението, за което Зелов ще отговаря пред съда, е, че през периода от началото на април 2014 г. до 22 април 2014 г. в Плевен, в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал 10% от сума по три фактури, издадени от търговско дружество „П.-И." ООД. Въз основа на тези три документа е щял да бъде извършен паричен превод в размер на 40 000 лева към търговското дружество, като поисканите от Зелов пари били 4 000 лв., се посочва в обвинителния акт срещу бившия зам.-кмет на Плевен.