АБВ представи евролистата си и коалиционните си партньори към момента
АБВ представи евролистата си и коалиционните си партньори към момента / abv-press.bg

Ивайло Калфин ще води листата на АБВ за предстоящите избори за Европейски парламент на 25 май. Това съобщи във Велико Търново лидерът на партията Георги Първанов на нарочна пресконференция в Музей „Възраждане и Учредително събрание", където преди 136 години е изработена и приета Търновската конституция.

Второто място заема генерал Михо Михов - военен летец и бивш началник на Генералния щаб на Българската армия. На трето място е Константин Проданов- финансист по образование. Четвърта е Нина Найденова също финансист и представител на младите в пъртията.

Кметът на Перник Росица Янакиева е на пето място, шести е Андрей Андреев - преподавател в Шуменския университет. Седми е онкохирургът от Велико Търново д-р Драгош Методиев.

По-нататък в листата са Ивета Станкова, доц. Меглена Темелкова, доц. Георги Вълчев, Минко Ангелов, Ангел Аризов, Ивайло Люсчев, Цветан Антов, доц. Апостол Апостолов, Николай Томов и Ростислав Павлов.

Към момента коалиционни партньори на АБВ са Политическо движение "Социалдемократи" с лидер Елена Нонева, Обединени социалдемократи с лидер Йордан Гергов, Обединен блок на труда - лейбъристи с лидер Екатерина Атанасова и Българска партия Либерали с лидер Михаил Шишков.

Геoрги Първанов президент на Република България /2002-2012 г./ каза, че се водят преговори с още представители на политически формации, които да се включат като коалиционни партньори като окончателният вариант на коалицията ще бъде обявен в законовия срок.