450 от ГЕРБ-Плевен подкрепиха проф. Стойков и кандидатите за кметове от Плевенско
450 от ГЕРБ-Плевен подкрепиха проф. Стойков и кандидатите за кметове от Плевенско / gerb.pleven

Проф. д-р Димитър Стойков, кандидат за кмет на община Плевен и кандидат кметовете на общини от Плевенска област бяха подкрепени от над 450 членове от областната структура на партията в зала „Арена Армеец" в столицата на 13 септември, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ в Плевен.

„Убеден съм в победата в община Плевен и област Плевен. Вече залагаме на сигурно - постигнахме много, предстои ни още работа и ще успеем", категоричен бе проф. Стойков минути преди да излезе на сцената, повеждайки останалите кандидати за кметове на област Плевен.

450 от ГЕРБПлевен подкрепиха проф Стойков и кандидатите за кметове от Плевенско
netinfo

По време на програмата две момичета от Плевен Габриела Симеонова и Цветелина Иванчева представиха Плевен с автентични национални носии от плевенския регион в танц по хореография на ансамбъл „Българе", наред с момичетата от 27 области в страната по инициатива на Жени ГЕРБ.

Трябват ни кадърни, честни и дейни кметове. Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от този на ГЕРБ, му пожелавам успех. Това каза министър-председателят и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на ГЕРБ в зала „Арена Армеец". „Действително искаме да водим политическа битка, защото иначе няма смисъл от избори. Конкуренцията ражда най-добрите", посочи премиерът.

„Моля да водите толерантна кампания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Резултатът е важен за стабилитета. Готови сме във всеки момент да отидем на избори, но няма да съм аз човекът, който да ги предизвика. Който иска, нека си носи после цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата. Желая успех, толерантна кампания и победата ще бъде за нас", призова лидерът на ГЕРБ. Той заяви, че гарантира, че ще работи добре и с останалите кметове от другите политически сили, ако спечелят.

Бойко Борисов подчерта, че ако всички други партии могат да си говорят каквото поискат, защото няма кой да ги чуе, то казаното от ГЕРБ може да предизвика и гражданска война. „ДПС е особена партия. Ако ние имаме противник, който да може да не излезе на организация, ред, концентрация, това са те. В тях етническият модел съществува. Ние като отговорна партия винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне", обясни Борисов. По думите му, е най-лесно и удобно да се прави анти-ДПС кампания. „Когато си опозиция е лесно, когато управляваш е трудно. За някои от много важните закони ни трябват и техните гласове. Ако ние оставим на реформаторите - с тяхната изразна приказка, това никога не може да се случи. Проявяваме толерантност, за да може да се случат тези по-важни за България неща", подчерта Бойко Борисов.

„Стабилността на държавата ни е по-важна от всичко. С ДПС много внимателно и в същото време те харесват победителите и силните. Колкото сме по-силни, толкова по-лесно се работи с тях. Партньорите от РБ искам да знаете, че по-добра и алтернатива за коалиция от тях няма", каза още Борисов.

Според министър-председателят българите са доказали своята толерантност. „Няма държава в света да не помни какво българският народ е направил за българските евреи. Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България. Нека бъдем по-толерантни", призова Борисов. Той отбеляза, че България се справя добре. „Пазим границата от трафиканти, от нелегални емигранти, имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност. Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност", подчерта председателят на ГЕРБ. „Майка ми казваше: „Хвърляй назад доброто и ще го намериш един ден напред". Нека да направим всичко възможно да бъдем една от цивилизованите, хуманните европейски държави. Борбата с тероризма е едно нехуманно отношение към тези хора", каза още Бойко Борисов.

Премиерът заяви, че няма как да не се похвали и с постигнатото в сферата с борбата с корупцията и контрабандата. „Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти. Под 1% заварихме усвояването на еврофондовете, а сега са 93%", обясни Бойко Борисов. По думите му, в момента се правят хиляди проекти и те отиват пряко при хората.