14 годишната Симонета Иванова отново на финал за жени
14 годишната Симонета Иванова отново на финал за жени / archiv.DarikNews

От 6 до 12 февруари в Пловдив се проведе 61-то издание на полуфинала за жени по шахмат.
В надпреварата взеха участие 10 състезателки, които играха по кръгова система всяка срещу всяка. В този турнир се решаваше участието на последните четири участнички във финала на Републиканското първенство за жени, където участват също 10 състезателки в спор за титлата - класиралите се от 1 до 3-то място на миналогодишния финал, първите 3 с най-висок ФИДЕ рейтинг и първите 4 от полуфинала.
За трета поредна година, ученичката от Математическа гимназия „Гео Милев", Симонета Иванова се класира за финал жени, като игра чудесно, победи преките си конкурентки за класиране м.с. Ц. Галунова и ФМ Д. Сиркова и завърши реми с м.м. Павлина Чилингирова. С общ резултат от 6 точки завоюва желаната квота за финала и отново ще бъде най-малката участничка там.

14 годишната Симонета Иванова отново на финал за жени
netinfo

 
Плевенчанката надигра безапелационно и вице световната шампионка В. Радева, която също участва в турнира. 

Финалът ще бъде през април в Панагюрище, където Симонета ще мери сили за шампионска титла с женския шахматен елит на България.
На финалите ще участва и личния и треньор на Симонета, гросмайстор Александър Делчев, който не скри очакванията си за чудесно представяне на талантливата си състезателка.