zatvor
zatvor / dariknews.archive
Плевенският Окръжен съд постанови 12 години затвор на подсъдимия К.С.С. за опит за убийство. Той бе признат за виновен в това, че на 15 юли 2014 г. в Плевен опитал умишлено да умъртви плевенчанина В. И. Н. Наказанието трябва да се изтърпи при първоначален строг режим, уточниха от съдебната палата в Плевен.

К.С.С. е неграмотен, неженен, не работи и досега не е осъждан. Шест дена след престъплението на него му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. След това мярката е променяна няколко пъти и от 11 май м. г. тя е „задържане под стража“. След произнасянето на присъдата плевенските магистрати са преценили, че К. С. С. трябва да остане в ареста, защото има реална опасност той да се укрие.

Подсъдимият трябва да заплати на гражданския ищец по делото Г.В.Ч. 484,87 лв. обезщетение за претърпените от деянието имуществени вреди и 5 400 лв. деловодни разноски за адвокат. Съдът е постановил, веществените доказателства по делото - вила с метални рога и дървена дръжка и хартиен плик, съдържащ стръкчета трева, да бъдат унищожени след влизане в сила на присъдата.

Решението на Плевенския окръжен съд може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.