patronaj
patronaj / dariknews.archive
Със 100 допълнителни бройки се увеличава капацитетът на Социалния патронаж в Плевен. Това обяви на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.
„Напливът за записване за обслужване от Социалния патронаж към момента е много голям. С това наше решение разширяваме капацитета на възможността за обслужване на още около 100 граждани, за да можем да отговорим на растящите нужди. Това е една поредна стъпка в развитието на социалните услуги на територията на общината и смятам, че за следващата 2019-та година ще трябва да предвидим малко повече средства в тази посока, за да може при необходимост да се възползва по-голям кръг от наши съграждани от тази услуга“, коментира председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев.
С решението на съветниците се удовлетворяват заявените към момента нужди за ползване на услугата „Социален патронаж“, като хората, които ще я получават ще бъдат вместо 300 до сега, почти 400. Постъпилите заявления за включване в услугата са били 97 като след решението на съветниците, те са били удовлетворени.