/ БГНЕС
От общината се надяват в нея да се включат всички ветеринарни клиники, амбулатории и кабинети на територията на Перник.
Община Перник стартира поредица мерки за справяне със свръхпопулацията на бездомни кучета. В началото на февруари ще започне мащабна информационна кампания за нуждата и ползите от кастрацията на дворните и домашните кучета, а през март ще стартира и кастрационна кампания с безплатни талони.

От общината се надяват в нея да се включат всички ветеринарни клиники, амбулатории и кабинети на територията на Перник.

Кметът Станислав Владимиров вече е издал заповед към кметовете и кметските наместници, които трябва да организират преброяването на всички домашни кучета на територията на населените места, включително ловни кучета, придружаващи или охраняващи селскостопански животни, както и кучета пазачи на обекти.

Бездомни кучета нахапаха две жени в Дупница (ВИДЕО)

В началото на март ще стартира кастрационната кампания.  Собствениците на кучета, които желаят да се възползват от условията по кампанията, ще получат ваучер на стойност 25 лв. за мъжко и 30 лв. за женско куче.

Тези средства покриват стойността на консумативите за кастрацията. Освен че ще бъдат кастрирани кучетата ще бъдат чипирани, обезпаразитени и ваксинирани срещу бяс.

Всички доведени за кастрация домашни кучета ще получат ветеринарно заверени паспорти. С тях собствениците ще бъдат освободени от заплащането на годишен данък за любимците си.