въдица рибар
въдица рибар / iStock/Getty Images
На гледката се натъкнал служител на Изпълнителната агенция по рибарство, скрит зад храстите до риболовния лагер
Риболовец на 54 г. от Радомир затънал в тинята на залива Радибош на язовир "Пчелина", съобщават от Централната рибно-опазваща организация в Перник (ЦРОО).

Мъжът уловил шаран 2,920 кг, вързал го през хрилете с канап за един папур, като навлязъл до нивото на раменете си във водата. На връщане обаче затънал в тинята и се наложило колегите му спешно да го изваждат.

На гледката се натъкнал служител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), който бил скрит зад храстите до риболовния лагер.

Освободиха близо 100 килограма риба от бракониерски мрежи в язовир "Ястребино"


Бреговете на язовира са окупирани от риболовци, твърдят от ЦРОО. По данни на организацията все още има недобросъвестни риболовци, които крият риби по храсти и багажници.

За изминалите 18 дни от откриване на риболовния сезон на язовир "Пчелина" са съставени девет акта по Закона за рибарство и аквакултури. Пет от тях са за прибрана риба. Язовирът е на режим "хвани- пусни" и риболовците са задължени да връщат обратно във водата уловената риба. Два акта са съставени за нощен риболов и по един – за прекомерен брой въдици и за улов без билет.

Проверките на ИАРА и доброволците от ЦРОО са всекидневни, уточняват от организацията.