/ IStock
Освободена е близо 100 килограма риба от бракониерски мрежи в язовир "Ястребино". По време на празничните дни доброволците от Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/, клон Ястребино, са имали две успешни акции на водоема, каза за БТА ръководителят им Шенол Хасанов.

При едната акция - през нощта, са извадени 100 метра мрежи, поставени във водата в ръкава под село Любичево. Обратно в язовира е пусната над 30 кг риба от различни видове.

При дневна акция, по сигнал от риболовец любител, доброволците откриват две мрежи, вързани една за друга, с обща дължина около 180 метра. С две лодки са извадени бракониерските мрежи, а рибата - около 20 кг каракуда и 15 бели риби - почти всичките с трофейни размери, по думите на Хасанов, е върната във водата. Мрежите, които според доброволците са поставени рано сутринта, са открити в частта на язовира под село Росица.
И за двете акции са уведомени екипи на ИАРА-Търговище. Бракониерските мрежи са унищожени.

Шенол Хасанов каза още, че от началото на месеца, въпреки влажното време и ниските температури през нощта, на "Ястребино" са извършени общо 30 проверки от членовете на ЦРОО по различно време на денонощието.
БТА