/ iStock/Getty Images
Районният съд в Монтана постанови условна присъда от 18 месеца за 31-годишен мъж от село Доктор Йосифово в Община Монтана, който в началото на годината е направил две телефонни измами в региона, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

На 27 януари 2022 година мъжът използвал това, че 75-годишна жена от Берковица била въведена в заблуда от неизвестен мъж, представил се по телефона за лекар - че трябва спешно да бъде направена операция на крака на нейната дъщеря, за което са необходими 16 000 лева.

Възрастната жена приготвила част от сумата и всичките си ценности, като ги оставила до кофа за смет на своята улица. Малко преди мъжът да вземе парите, местен жител видял ставащото и предупредил жената и полицията.

На 1 февруари 2022 година мъжът използвал заблуждението на друга жена - от село Вирове в Община Монтана, че спешно трябва да даде 19 000 лева за операция на снаха ѝ и взел оставените от жената на определено от него място пари – всичките ѝ налични 1500 лева.

По сигнал на жената измамникът бил разкрит и задържан.

Пред съда той е признал вината си за двете измами и е получил присъда под минимума, уточниха от съдебната палата в Монтана.
БТА