/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура-Лом е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж на 31 години, привлечен към наказателна отговорност за опит за изнасилване на жена, съобщиха от прокуратурата.

Задържаха 22-годишен мъж в Мездра за изнасилване на непълнолетна

Обвиняемият е осъждан два пъти за изнасилване и блудство, но реабилитиран. През нощта на 2 май 2019 г. той решил да отиде в дома на жена в село в област Монтана, за да осъществи полов акт с нея. По това време тя легнала да спи в лятната кухня на имота, като около 1;00 часа чула силен шум.

Изплашила се и веднага се обадила по телефон на съседката си за помощ. В следващия момент, той грубо отворил вратата на стаята, влязъл и се насочил към жената, която успяла да го разпознае.

Родители: 16-годишната ни дъщеря беше брутално изнасилена и пребита (ВИДЕО)

Насилникът я хванал за гърлото с думите „сега ще те изнасиля“.
Дърпал я за ръцете и краката, съблякъл я, блъскайки към леглото. Пострадалата оказала съпротива, успяла да избяга и да стигне до улицата.

По това време дошли съседите й, които видели мъжа, който полугол излизал от къщата на жената. Веднага бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112, след което на място пристигнали полицейски служители.

По Скайп: Оставиха в ареста баща, изнасилвал дъщеря си

От приложеното към делото съдебно-медицинско удостоверение е видно, че вследствие на насилствените действия на обвиняемия пострадалата получила отоци и кръвонасядания по различни части на ръцете и тялото.

Според извършената в хода на досъдебното производство съдебно-психиатрична експертиза на обвиняемия, той страда от лека умствена изостаналост, но е могъл да съзнава свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.
 
Предстои поредното за него наказателно производство да продължи в съда.