/ БГНЕС
Обстановката в област Ловеч постепенно се стабилизира, снегопочистващата техника работи навсякъде. Това е информацията, която заместник областният управител Нели Читинова получи от кметовете на общини и от директора на Областното пътно управление (ОПУ), съобщават от областната администрация. 

В Луковит без достъп е село Бежаново. В момента екипите на фирмата за снегопочистване работят, за да осигурят достъп до там. Останалите пътища в община Луковит са проходими, без ток и вода са Дерманци, Ъглен и Торос. 

Хиляди без ток в област Плевен, неучебен ден в 14 училища

И в общините Априлци и Ябланица пътищата са проходими, навсякъде има ток. Без вода все още са гр. Ябланица и с. Малък Извор. На тъмно и без вода е цялата община Летница, но няма проблеми с пътищата. Проходими са пътищата и в община Угърчин, но само в с. Кирчево има ток. Електричество има в цялата община Тетевен, пътищата са проходими, сега ги разширяват, без вода са селата Галата, Глогово и Градежница. Предстои евакуация на туристи от хижа „Васильов“, но те не са бедстващи, разполагат с храна, има и ток. 

Уличната и пътната мрежа в община Троян е почистена, седем населени места имат проблем с електрозахранването. 

От Община Ловеч съобщиха, че вече са отворени пътищата до ловешките села Баховица и Славяни, след като снегопочистващата техника разчисти преспите. 

Проходими са пътищата до селата от общината по посока София, но там пък няма електрозахранване. Ток има само в селата Умаревци, Йоглав, Дойренци, Пресяка, Гостиня, Смочан, Лисец, Баховица, Радювене и ловешките квартали „Гозница“ и „Продимчец“, информират от областната администрация. 

Ситуацията е динамична, но екипите на всички ангажирани институции и фирми работят и очаквам до края на деня обстановката да се нормализира, коментира Нели Читинова. 

Оттам информираха, че пътят Ловеч – Плевен остава затворен засега заради високи преспи и снегонавявания. Повече от 60 машини са на терен и работят по почистването на републиканската пътна мрежа на територията на област Ловеч.
Даниела Балабанова/БТА