Благотворителна кампания за набиране на средства за закупуване на пералня и сушилня за детското отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ организират служителите на областната администрация в Ловеч, съобщават от институцията.

В изложба базар „Талантите в администрацията“ свои работи ще подредят работещи в териториалните структури на държавната и от общинската администрация. Ще бъдат изложени 270 творби на 28 таланти от 14 административни структури – живописни платна, книги, дискове с авторска музика, музикални инструменти, коледна украса и сувенири и други.

Изложбата базар ще бъде открита на 12 декември от 16:30 часа във фоайето на областната администрация и ще остане до 22 декември. В този период в работните дни от 13:00 до 17:00 часа всеки желаещ да се включи в каузата може да я посети и закупи творба.

От днес на Фейсбук страницата на администрацията ще бъдат представяни творбите и техните автори. Събраната сума и отчетът на инициативата ще бъдат обявени на 30 декември.

БТА припомня, че през октомври ловешката болница получи нова апаратура като дарение за неонатологичното отделение. То бе предоставено от фондация „Кажи здравей на здравето“, а средствата са от млади семейства, събрани на техните сватбени тържества, вместо цветя, както и от продажбата на книга.
БТА