Разговорът за новата Национална стратегия за младежта се състоя при областния управител на Кърджали.
Разговорът за новата Национална стратегия за младежта се състоя при областния управител на Кърджали. / Павел Тенчев
До първата половина на следващата година новата Национална стратегия за младежта на Р. България - 2020-2030 година трябва да бъде изготвена и да започне да действа. Това обяви в Кърджали на среща с млади хора при областният управител Никола Чанев заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов. По думите му подобни форуми като този целят под формата на диалог с младите хора  да бъдат набелязани акценти, които да залегнат в бъдещия стратегически документ.
„Като един от основните приоритети, които ще залегнат в новата стратегия, е масовия спорт. Наред с него обаче ще има набелязани и хоризонтални политики, свързани със здравеопазването, качественото образование, пазар на труда, екология и др.”, коментира Николай Павлов.
Той уточни, че подобни срещи с младите хора и техните организации вече са се провели във Видин, Враца, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Благоевград. „Изпълняваме и една от основните препоръки на Европейската стратегия за зладежта, а именно широкото включване на директно заинтересованите страни като в случая говорим за младите хора на страната”, каза още Николай Павлов.