Себахтин Мустафов: целят да омаскарят семейството ми
Себахтин Мустафов: целят да омаскарят семейството ми / netinfo

"Всички действия на полицията целят да омаскарят семейството ми. Защо иначе ще вадят история отпреди 18-19 години и ще твърдят, че съм продал паспорта си тогава, пък някой друг се е възползвал за извършване на измами. Пълни глупости!", гневи се Себахтин Мустафа, в чийто дом четирима полицаи нахлуха на 23 юли. Той разказа неговата версия за случилото се през 1991-2 година. Решил да си изкара виза за Турция и затова дал на представител на туристическа фирма червения си паспорт, за да избегне опашките пред турското консулство в Пловдив. Платил му каквото трябва, но същият този представител така и не се появил повече. Получил призовка от Кърджалийския районен съд /№1 от 6.04 92 г./, където го викали да се яви в качеството на свидетел по делото. Въпросният господин обаче въобще не се явил, а съдиите казали на Себахтин, че няма вина за случилото се.

"Да ама от службата, тогава работех в МВР-Кърджали, ме подгониха и последва уволнението ми. В съда вероятно има архиви - нека да погледнат какво е станало по това дело и кой крив и кой прав", казва Себахтин и показва като потвърждение на думите си призовката от съда. Тогава той изпитал голямото си разочарование от системата на МВР, в която искал преди това много да работи. От тогава до днес е на работа като охрана в "Кърджали Табак".

Много се политизира нашия случай, нека в крайна сметка да излезе истината наяве и затова ще търся защита на правата си по съдебен път, каза Себахтин Мустафов.