ОЦК-виновно? Нямало такъв филм...
ОЦК-виновно? Нямало такъв филм... / netinfo

 Ако трябва да правя коментар на това което по-долу ще прочетете, той би започнал като заглавието по-горе. Но защото и на мен ми писна да дишам серен диоксид-някак си в  повече ми дойде, гърлото ме стяга, боли ме глава и не понасям да ме правят на будала , искам точно сега да замълча... Все пак -петък вечер е , време за разпускане... Затова без коментарa ми,  ви предлагам да прочетете kakво изразява в писмо до медиите  ръководството на ОЦК. Извода и мнението , оставям на всеки един от вас . И така:

 

  Ръководството на ОЦК категорично отхвърли обвиненията, че металургичния комплекс е източник на замърсяването на въздуха над Кърджали със серен диоксид. Това става в разпространено  в късния петък следобед съобщение до медиите, подписано от изпълнителния директор Славея Стоянова. В него  се казва, че е извършена вътрешна проверка в предприятието и се допълва, че в ОЦК не е имало аварийни ситуации и отклонение от нормалния технологичен процес. В официалното становище на дружеството се казва също, че на територията на завода има автоматична измервателна станция, която работи ежедневно, но не засича вредни емисии.
"Убедени сме, че има наслагване и от други допълнителни източници, предизвикващи комулативен ефект /натрупване" по отношение на замърсяванията на атмосферния въздух. Този ефект се допълва и от влиянието на сложните метеорологични условия, които особено в есенно-зимния сезон са утежнени заради масовото използване на твърдо гориво в бита", се казва още в официалното съобщение. В него се посочва също, че обстановката в Кърджали се следи от 3 сателита, а данните от тях показвали, че има замърсявания от други райони - югозапад и югоизток.
"Считаме, че несправедливо се формира негативно отношение на населението към дейността на дружеството, което искрено се надяваме, че не е целенасочено и че няма политически привкус",е финала на изявлението.