Кърджалийци са убийците на шофьора от Хасково
Кърджалийци са убийците на шофьора от Хасково / netinfo

Полицията разполага с достатъчно доказателства срещу 25-годишния Назън Назми и 23-годишен негов приятел, като извършители на убийството на 47-годишния таксиметров шофьор от Хасково Димитър Манолов. На двамата убийци вече е постановена постоянна мярка задържане под стража.

И двамата са криминално проявени.Занимавали са се с кражби. Според неофициална информация в чужбина мъжете са лежали в затвора за разпространение на фалшива валута.

Преди полунощ на 21 юни, мъжете са наели колата на жертвата, като до водача сяда единия, а отзад на седалката Назън Назми. По пътя между хасковските села Стамболово и Голям извор са го накарали да спре, след което шофьорът е пострелян в тила.

Заподозрените са извлекли жертвата от колата, влачили са го до храстите по корем, след което изтеглят автомобила, който в последствие запалват с вестници от купето в лозов масив на 1,5 км от престъплението.

Убийството е извършено с цел грабеж. От шофьорът са отнети оборотните пари и мобилният му телефон. Установено е, че е стреляно с 9 мм незаконно притежаван боен пистолет.

Единият от извършителите е задържан след получен сигнал за лице което предлага за продажба телефон сходен с този на жертвата. Оказва се, че това е Назън Назми от кърджалийското село Светулка.Той е задържан в центъра на Хасково с телефона на шофьора и с малка доза марихуана, за която съдът му наложи мярка задържане под стража.

След проучване , в село в близост до престъплението е арестуван и съучастникът му – от кърджалийското село Дулище.

Срещу двамата са подигнати обвинения за умишлено убийство.