КРИБ настоява за повече наши представителства в чужбина
КРИБ настоява за повече наши представителства в чужбина / netinfo

За повече свои представителства в чужбина настоява Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/. Това се отнася основно за страните извън  ЕС, където получаването на виза за България е почти невъзможно и така се спъва предприемачеството, обяви при учредяването на структура на КРИБ в Кърджали председателят на УС на организацията Огнян Донев. По думите му идеята е да се помогне на родната икономика.

КРИБ ще постави въпроса за българските представителства на среща утре с външния министър Николай Младенов. На нея бизнесът ще поиска повече консулства в Турция  и облекчаване на визовия режим. Сега, за да пристигнат в България, турските граждани чакат документа с месеци, а някои от тях изобщо не го получават. КРИБ настоява и за повече дипломатически служби и в страни като Беларус, Узбекистан, Туркменистан и Израел. Там българският бизнес има интереси, а и ние може да разчитаме на техни туристи, обясни Огнян Донев.    

КРИБ се обяви в подкрепа на пенсионната реформа. Според Огнян Донев реформата е закъсняла и е трябвало да бъде направена още през миналата година.