/ netinfo
Към момента от служители на РУ-Момчилград са съставени 16 акта по ЗДвП на водачи, които са спирали неправилно автомобилите си на спирка „Джебел“ при временна блокада на движението на 18 ноември, съобщи днес на пресконференция директорът на ОД на МВР в Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов. Той допълни, че призовани в полицейското управление в Момчилград са и други шофьори, които са извършили същото нарушение.

11 задържани след протестите в неделя

Момчилов подчерта, че освен нарушаване на ЗДвП, протестът е и незаконен, тъй като протестиращите не са уведомили местните власти, в чиито правомощия е да разрешат или да не разрешат протестите. Всеки може да изказва свободно позиция, но това не трябва да нарушава законите на Република България, коментира Момчилов.

Протестиращ се оплака от полицейско насилие на ГКПП-Кулата

По повод разпространените информации, че полицията работи по определени списъци с имена на протестиращи и упражнява репресивни мерки срещу тях, старши комисар Момчилов отрече  да има подобно нещо, като уточни, че полицейски служители от РУ-Кърджали и служители на Пътна полиция са осигурявали охраната на обществения ред и безопасността на движението по време на шествието и протеста в центъра на Кърджали преди дни.