/ БГНЕС
Общо 11 души са били задържани от органите на реда по време на протестите, обхванали страната в неделя.
 
В столицата са задържани четирима души. Освен мъжът, шофирал демонстративно на пл. „Княз Александър I“, в различни районни управления са отведени още трима непълнолетни и един пълнолетен, които били засечени да носят забранени предмети. След снемане на обяснения и предупреждение, те са освободени, като непълнолетните са предадени на родителите.
 
Кола предизвика напрежение по време на протеста в София (ВИДЕО)

По време на протестните действия в Благоевград е установено кратковременно навлизане на пътното платно, на 9 лица са съставени протоколи по Закона за МВР. В Монтана за различни нарушения на шофьори са съставени 5 фиша и 13 акта по Закона за движение по пътищата.
 
Протестиращ се оплака от полицейско насилие на ГКПП Кулата

Актове за установени административни нарушения са съставени на трима протестиращи в Плевен, в полицейското управление е отведено едно лице. В рамките на организираното автошествие в Силистра за установени различни нарушения са съставени общо пет акта, както и три протокола по Закона за МВР.
 

БГНЕС


При извършени проверки на територията на област Хасково са били установени петима без документи за самоличност, двама от които непълнолетни. Те са били отведени в РУ-Свиленград за установяване на самоличността им и са им съставени съответните актове. На водачите на три автомобила са съставени актове за нарушения по Закона за движение по пътищата, след като протестиращите са паркирали автомобилите си на кръстовище, с което са затруднявали движението на транзитно преминаващи превозни средства. Установени са и други участници, извършили същото нарушение, на които също предстои съставяне на актове.
 
Протести и шествия в цялата страна (ОБЗОР)

В рамките на протестните действия на територията на МВР-Ямбол са съставени 28 протокола за предупреждение по Закона за МВР, 6 акта за нарушения, както и 26 глоби с фиш по Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.