/ netinfo
Опрощаване на дължими държавни вземания по молба на Светослава Макенджиева в размер на 1 198 773 лв. ще бъдат гласувани днес на сесия на Общински съвет-Кюстендил.

Преписката е изпратена от Председателят на комисията по опрощаване на несъбираеми държавни вземания към Администрацията на Президента на Република България.

В края на 2017 г. община Кюстендил е била в добро финансово състояние

В молбата за опрощаване от Светослава Макенджиева става ясно, че държавното вземане против нея е за юристконсултско възнаграждение, под формата на съдебни разноски, каквито според нея държавата реално не е направила.
 
ОС ще гласува и  процедура за кандидатстване пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по проект „Закриване и рекултивация на общинско депо за неопасни ТБО – с. Радловци, м. „Гладни рид“, общ. Кюстендил.
 
На сесията ще бъде приета Средносрочна бюджетна прогноза за местните дейности на Община Кюстендил за периода 2019 г. - 2021 г. Местният парламент ще гласува издаване на разрешителнo за водовземане на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ - Кюстендил от КЕИ (Каптиран естествен извор) „Стар каптаж” от находище на минерална вода „Кюстендил”, за водоснабдяване с минерална вода на плувен басейн и душове към него в сградата на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, както и издаване на разрешителнo за водовземане на ОП „Ученическо хранене“-Кюстендил за Градски плаж от общата каптажна шахта на Сондаж БУ и Сондаж № 5 от находище на минерална вода „Кюстендил”.

Заседанието е днес от 14:00 часа.